Skip to main content
Diversitat

Notícies

El Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ ha atès 25 persones el seu primer any d’activitat

18 de febrer de 2022
Balance de SAI

La consellera de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, juntament amb la directora de l’Oficina de la Dona, Tonyi Ferrer, i la tècnica social, Inés Machado, han presentat avui la memòria del primer any d’activitat del Servei d’Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBIQ+ que es va posar en marxa de forma pionera a l’illa el febrer de 2021. Així, al llarg d’aquest any, el servei ha atès 25 demandes d’assessorament, 15 d’homes, 9 de dones i 1 no binari. El perfil del sol·licitant del servei és d’una mitjana d’edat de 25 anys, resident principalment al municipi d’Eivissa.

D’aquestes sol·licituds, la majoria han estat per motius d’identitat i expressió de gènere (12 casos en total), i s’han realitzat 16 intervencions en l’àmbit de l’orientació i suport educatiu, 9 relacionades amb orientació i suport psicològic i 7 relacionades amb suport jurídic. Respecte d’atencions per LGTBI-fòbia, s’han atès 4 casos. A més, a la memòria d’aquest primer any d’activitat del SAI es recullen els tallers impartits per orientar i donar eines socials i jurídiques respecte de la LGTBI, que han estat un total de 12 tallers, 4 en centres educatius, 4 en professionals públics i 3 en organismes públics.

La consellera Escandell ha explicat que el SAI va néixer “com a resposta a una demanda social cada vegada més evident”, ja que fins al moment des del Consell treballàvem amb la informació que ens donaven des de les diferents associacions “i hem passat de 9 casos atesos l’any a 25, xifra que ens demostra que és un servei necessari per reforçar el gran treball que ja es feia des d’aquestes associacions però que era fonamental redoblar en mitjans i professionals que puguin atendre aquesta demanda social”.

Tonyi Ferrer ha indicat que s’han duplicat les hores que el SAI ofereix el servei, passant de 7 a la setmana a 14 “perquè els casos atesos han augmentat i hem vist que és necessari ampliar l’atenció”. I han avançat que és un servei que ha arribat “per quedar-se i ja estam treballant en la seua licitació”.

El SAI, ofert per l’associació Chrysallis, s’ubica al carrer de Gonzalez Abarca, 10, amb un nou horari d’atenció: dilluns, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.30 hores, i dimecres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 19.00 hores.

Les persones interessades a rebre assessorament psicològic o legal poden contactar-hi telefonant al 644 968 328 o per correu electrònic, a l’adreça sai@conselldeivissa.es.

Més notícies relacionades

Filter

El Consell d’Eivissa professionalitza i consolida el Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBIQ+

25 de març de 2023
La consellera del Departament de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa, Carolina…
Logo Vivete

El Teatre d’Espanya de Santa Eulària acull la segona edició de “Vívete”

22 de juny de 2022
Dimecres 22 de juny se celebra al Teatre d’Espanya de Santa Eulària la segona edició…
Vívete, Respecte i Llibertat

Paco Tomás, Elsa Ruiz, Ana Cerezuela, Ángela Ponce i “Violeta”, protagonistes de “Vívete, respecte i llibertat”

7 de setembre de 2021
El Consell Insular d'Eivissa ha acollit avui la presentació del primer congrés "Vívete, respecte i…