Skip to main content
Diversitat

Notícies

El Teatre d’Espanya de Santa Eulària acull la segona edició de “Vívete”

22 de juny de 2022
Logo Vivete

Dimecres 22 de juny se celebra al Teatre d’Espanya de Santa Eulària la segona edició del congrés de temàtica LGTIBQ+, “Vívete, respecte i llibertat”.

Ángela Ponce, Javier Armentia, Joss Jaycoff, Àfrica Pastor i Darko Decimavilla seran els ponents de primer nivell que participaran en aquesta segona edició de la trobada.

Es tracta d’un esdeveniment organitzat per Garabatos amb el patrocini del Departament de Benestar Social del Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, així com amb el suport d´Eivissa LGTB, SAI, Sa Clau de s’Armari i la Fundació Chrysallis Balears.

L’organitzador, Carlos Ramón, va assegurar que aquest congrés “Neix fruit de la natural evolució i maduresa social que ens exigeixen els temps, i que ens posen com a repte social, posar en valor dues de les paraules més boniques de la nostra llengua, que són “RESPECTE” i “LLIBERTAT”. Respecte per allò diferent, Respecte per allò nou i llibertat de sentir, llibertat per viure. Aquest mateix respecte i llibertat han estat valors propis d’aquestes illes i que sens dubte han fet d’aquesta terra un model de normalitat i enriquiment mutu”.

Així mateix, es va mostrar agraït de poder dur a terme aquesta segona edició gràcies novament al suport del Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que tornen a apostar per un espai de molt de contingut “Tot procés d’evolució, cal una labor pedagògica a la societat, dotar dels recursos necessaris, per tal d’evitar conductes nocives com la discriminació i les fòbies en totes les seues expressions, és el nostre deure garantir el ple desenvolupament, igualtat i drets de tots. Si aquest esdeveniment aconsegueix ajudar i formar qualsevol de les persones que hi assisteixin, tot l’esforç haurà valgut la pena”.

La consellera de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, va explicar que des del seu departament “s’han impulsat tota una sèrie d’accions que han anat dirigides als escolars, i s’ha fet amb tota la intenció del món. Les dades i les evidències ens mostren com en edats primerenques, malauradament, creixen els episodis marcats per la discriminació de gènere o per motius d’orientació sexual. Per això, aplaudim la iniciativa d’aquest congrés de adreçar-se als més joves que avui tenen a la mà el present i el futur de la nostra societat”.

La jornada començarà a les 10.00 hores i estarà destinada als estudiants dels instituts de l’illa d’Eivissa, els quals rebran les ponències d’Àngela Ponce i Àfrica Pastor amb diferents enfocaments sobre la transsexualitat i Javier Armentia (La ciència diversa és millor ciència).

Posteriorment, a la tarda, a les 19.00 hores, serà el torn de diverses xerrades i taules redones en què participaran novament els ponents del matí i Joss Jaycoff i Darko Decimavilla.

Ángela Ponce és una model espanyola, coneguda per ser la primera dona transsexual i transgènere que es va convertir en Miss Univers Espanya i que va competir a Miss Univers el 2018.

Javier Armentia és astrofísic i comunicador científic, director del planetari de Pamplona i membre de PRISMA Associació per a la diversitat afectivosexual i de gènere en ciència, tecnologia i innovació.

Joss Jaycoff – Artista visual i Activista pels Drets LGTBIQ+ amb enfocament especial a Identitats Trans No-Binàries. Comunicadora, Model, Escriptora, Actriu i Host internacional promovent la cultura Queer.

Àfrica Pastor – Conferenciant, coach i escriptora. Durant els darrers 15 anys s’ha especialitzat i dedicat a canviar la visió d’una gran part de la societat sobre la transsexualitat. Té àmplia experiència de treball i gestió d’equips mèdics a l’àmbit hospitalari, així com en el camp de la formació per a diferents actors socials i empresarials.

Darko Decimavilla – Presidència de No Binàries Espanya, primera organització estatal de persones trans no binàries. Educadore en diversitat afectivosexual i de gènere i en salut sexual, acaba d’acabar un Màster en Igualtat de gènere i s’està especialitzant en igualtat des de perspectives trans. A més, està escrivint el primer llibre.

Més notícies relacionades

Filter

El Consell d’Eivissa professionalitza i consolida el Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBIQ+

25 de març de 2023
La consellera del Departament de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa, Carolina…
Balance de SAI

El Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ ha atès 25 persones el seu primer any d’activitat

18 de febrer de 2022
La consellera de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, juntament amb la directora…
Vívete, Respecte i Llibertat

Paco Tomás, Elsa Ruiz, Ana Cerezuela, Ángela Ponce i “Violeta”, protagonistes de “Vívete, respecte i llibertat”

7 de setembre de 2021
El Consell Insular d'Eivissa ha acollit avui la presentació del primer congrés "Vívete, respecte i…