Skip to main content
Diversitat

Notícies

Paco Tomás, Elsa Ruiz, Ana Cerezuela, Ángela Ponce i “Violeta”, protagonistes de “Vívete, respecte i llibertat”

7 de setembre de 2021
Vívete, Respecte i Llibertat

El Consell Insular d’Eivissa ha acollit avui la presentació del primer congrés “Vívete, respecte i llibertat” de temàtica LGTIBQ+, que compta amb el patrocini del Departament de Benestar Social del Consell Insular i de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu. Aquest congrés es celebrarà el proper dimecres 15 de setembre a l’Hotel Aguas de Ibiza de Santa Eulària des Riu i consistirà en una sessió matinal, amb la participació de joves estudiants, en què es projectarà el documental Me llamo Violeta, a partir de les 9.30 hores, amb un posterior col·loqui de la protagonista. A la tarda, a partir de les 17.00 hores, el televisiu Paco Tomás, la còmica Elsa Ruiz, l’escriptora Ana Cerezuela i la model Ángela Ponce protagonitzaran diversos col·loquis al mateix espai.

La consellera de Benestar Social del Consell d’Eivissa, Carolina Escandell, ha explicat que “aquest congrés està molt dirigit a seguir treballant en la conscienciació, que avui dia s’ha vist més necessarària que mai”. La consellera ha explicat que “és preocupant que els darrers temps aquest col·lectiu s’hagi vist més assenyalat que mai, possiblement també perquè avui dia es fa més ressò d’aquests lamentables episodis”, i ha assegurat que “que es doni visibilitat a aquests problemes permet cercar solucions, perquè d’allò que no es parla, no existeix”. Al respecte de les conferències, ha explicat que “el cartell de Vívete, respecte i llibertat és molt potent, amb gent de primera línia que demostra que Garabatos, qui ho ha organitzat, ha fet un esforç molt gran”.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat de Santa Eulària des Riu, Antònia Picó, ha assegurat que “aquest serà un gran congrés, pel qual hem apostat fermament des del primer moment”. L’edil ha assegurat que “malgrat que avançat molt en tot el tema LGTBIQ+, encara queda molta feina a fer, i per això tot allò que doni visibilitat al col·lectiu ha de comptar amb el suport de tots”. Finalment Picó ha aventurat que “Vívete serà un congrés molt fresc i amb moltes sorpreses que han de deixar veure que tothom, sigui quina sigui la nostra condició, som persones”.

Finalment, el portaveu de Garabatos, organitzador de l’esdeveniment, Carlos Ramon, ha explicat que aquest congrés “posa en valor les paraules respecte i llibertat, volent fer una tasca pedagògica de respecte cap a allò diferent, i de llibertat per poder viure com es vulgui”. Ramon ha agraït a les dos administracions patrocinadores el suport, amb l’esperança “que aquest sigui el primer congrés de molts, a l’hora de donar suport a aquelles persones, sobretot molt joves, que comencen a sentir coses diferents i a manifestar diverses inquietuds”. Per això, al matí s’ha organitzat una jornada enfocada als centres educatius, emmarcada en la programació de l’Ibiza Gay Pride, en què es parlarà de sexualitat, assetjament (bullying) i diversitat, amb la projecció de Me llamo Violeta i el posterior col·loqui de la protagonista.

Finalment, Ramon ha volgut destacar el suport que les diferents associacions representatives del col·lectiu a Eivissa han donat a aquest congrés, com són Ibiza LGTB, Sa Clau de S’Armari i la Fundació Chrysallis Balears. L’esdeveniment compta amb la col·laboració d’Aguas de Ibiza i d’Insotel Hotel Group.

Més notícies relacionades

Filter

El Consell d’Eivissa professionalitza i consolida el Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBIQ+

25 de març de 2023
La consellera del Departament de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa, Carolina…
Logo Vivete

El Teatre d’Espanya de Santa Eulària acull la segona edició de “Vívete”

22 de juny de 2022
Dimecres 22 de juny se celebra al Teatre d’Espanya de Santa Eulària la segona edició…
Balance de SAI

El Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ ha atès 25 persones el seu primer any d’activitat

18 de febrer de 2022
La consellera de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, juntament amb la directora…