Skip to main content
Diversitat

Notícies

El Consell d’Eivissa professionalitza i consolida el Servei d’Atenció Integral al col•lectiu LGTBIQ+

25 de març de 2023

La consellera del Departament de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, ha presentat avui les novetats que s’han incorporat al Servei d’Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBIQ+ i que permeten “professionalitzar i consolidar un servei que des de la seua posada en marxa en febrer de 2021 ha permès donar assessorament psicològic i jurídic, fins al moment, a sis persones que travessen un moment d’incertesa i necessiten ajuda professional”.

El servei, que va iniciar la seua tasca de mans de les associacions Chrysallis i La llave del armario, passa ara a integrar-se dins del funcionament del CEPCA, Centre d’Estudis i Prevenció de les Conductes Addictives, el que suposarà, segons ha explicat la seua coordinadora Belén Alvite, “donar una important passa en qualitat ja que tots els recursos del CEPCA, als nivells de formació i prevenció, es posen a l’abast del SAI per ampliar la seua capacitat d’atenció”. A més, la psicòloga Alicia Martin amplia la seua activitat d’atenció al SAI el que permetrà oferir als usuaris més hores d’assistència i programar un seguiment més intensiu, a la nova oficina del SAI que es troba a l’avinguda Isidor Macabich, 20 bis, 2n-3ª. Telèfon 971 32 33 35.

La nova dinàmica de treball al SAI inclourà, a banda de les sessions d’atenció psicològica, tallers amb nens i nenes trans i desenvolupar un programa d’activitats per als centres educatius de cara al proper curs. La psicòloga Alicia Martin ha explicat que, fins el moment, són quatre els nens i nenes amb els quals es treballa als tallers i de les sis persones ateses, els casos principals són d’identitat i de violència intragènere.

La consellera Escandell ha assenyalat que aquesta nova etapa del SAI és una passa que era l’esperada “després de l’aprovació de la Cartera de serveis del Consell d’Eivissa que ens permet consolidar els serveis que es presten per garantir-los i oferir una atenció social i professional que atengui les noves demandes de la societat”.

Més notícies relacionades

Filter

Logo Vivete

El Teatre d’Espanya de Santa Eulària acull la segona edició de “Vívete”

22 de juny de 2022
Dimecres 22 de juny se celebra al Teatre d’Espanya de Santa Eulària la segona edició…
Balance de SAI

El Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ ha atès 25 persones el seu primer any d’activitat

18 de febrer de 2022
La consellera de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, juntament amb la directora…
Vívete, Respecte i Llibertat

Paco Tomás, Elsa Ruiz, Ana Cerezuela, Ángela Ponce i “Violeta”, protagonistes de “Vívete, respecte i llibertat”

7 de setembre de 2021
El Consell Insular d'Eivissa ha acollit avui la presentació del primer congrés "Vívete, respecte i…