Skip to main content
Salut

Notícies

La Llar Eivissa acull unes xerrades sobre ‘hàbits de vida saludables’ per a la tercera edat

13 de novembre de 2023
Hábitos de vida saludables IDIS

Avui han arrencat unes jornades sobre ‘Hàbits de vida saludables’ en la Llar Eivissa per a la tercera edat on s’han abordat i abordaran, a través de diverses xerrades, diferents assumptes que preocupen els més majors en relació a la salut. Aquestes jornades, impulsades pel departament de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, comptaran amb una xerrada-col·loqui cada dia, de la mà d’experts del món de la salut, fins divendres que ve 17 de novembre.

Així, el primer col·loqui ha tingut lloc avui a les 10.00 del matí sota el títol Els Serveis Sanitaris Públics Pitiusos i els seus bons pacients i ha estat impartit pel Doctor Enrique Garcerán, gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Garcerán ha informat el públic assistent sobre com és la millor manera d’usar els serveis sanitaris, i com diferenciar, per exemple, quan es tracta d’una urgència i quan no. En aquesta primera trobada el Doctor ha aclarit que “no es tracta que els pacients no facin cas o ho facin mal ús, és que estan mal informats. És el nostre treball que els pacients sàpiguen on acudir depenent del problema de salut al qual s’enfrontin”.

Totes les xerrades començaran a les 10.00 del matí en aquest centre públic obert per a persones majors i dependent del Consell d’Eivissa. D’aquesta manera, la següent xerrada tindrà lloc demà 14 de novembre, versarà sobre la Diabetis i serà a càrrec del Doctor José María Tugués. Dimecres 15 de novembre se celebra la tercera jornada sobre Tractament i prevenció del peu diabètic i serà impartida per la podòloga Nuria Planells Villanova.

La penúltima xerrada, el dijous 16 de novembre, servirà per a donar a conèixer com es duu a terme la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) i l’ús del Desfibril·lador Semiautomàtic (DSA) i serà de la mà de l’Equip d’Infermeria del Centre de Salut de Ca Misses.

Finalment, tindrà lloc un col·loqui sota la denominació Alimentar-se o nodrir-se? i serà donat per la nutricionista Irati Matas Tur.

Més notícies relacionades

Filter

Carrera Indot 2023

‘La Cursa de s’Indiot’ supera els 200 inscrits

30 de novembre de 2023
El conseller d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, juntament amb el director insular d’Esports. Javier Bonet,…
#Perdras campaña

El Consell d’Eivissa impulsa la campanya #Perdràs per conscienciar sobre els riscos dels jocs d’atzar

11 d'octubre de 2023
La consellera del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, Maria Fajarnés, juntament amb la coordinadora…
Agendas Escolares 23-24

El Consell d’Eivissa edita i distribueix 10.000 agendes escolars per promoure la igualtat, la diversitat i la inclusió

14 de setembre de 2023
Aquestes agendes, realitzades en dues versions, una per a primària i una altra per a…