Skip to main content
Salut

Notícies

Empatia i solidaritat a la segona edició del Festival d’Esport Inclusiu, que reuneix a quasi 500 escolars a Sant Antoni

5 d'abril de 2023

Un total de 477 escolars, procedents dels deu centres educatius de l’illa que han acollit les jornades d’Esport Inclusiu a l’Escola organitzades pel Consell Insular d’Eivissa, van gaudir ahir d’un dia ple d’activitats esportives inclusives durant la segona edició del Festival d’Esport Inclusiu, celebrat al Complex Esportiu de Can Coix. Els esportistes nacionals paralímpics Pilar González Gómez; jugadora de tennis de taula adaptat; Marta Arce, judoka paralímpica; Sara Revuelta, capitana de la selecció nacional de bàsquet en cadira de rodes, i Javier Soto, campió del món d’Atletisme de sords en 1.500 metres; així com els eivissencs Pablo Hempler (jugador de bàsquet adaptat), Judit Blázquez, Àlex Díaz, Pol García i els atletes Javi Vergara i Dani Planells van compartir amb l’alumnat una jornada dedicada a la inclusió, amenitzada pel dj YOR D, cec des dels tres anys.

Durant la celebració del festival (organitzat pel Departament d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, conjuntament amb la Cátedra Fundación Sanitas de Estudios sobre Deporte Inclusivo de la Universidad Politécnica de Madrid i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni) els quasi mig miler d’escolars van gaudir de diferents activitats com futbol 5 amb persones amb discapacitat visual, un taller d’interpretació de llengua de signes i bàsquet i rugbi en cadira de rodes.

La segona edició del Festival d’Esport Inclusiu a l’Escola va continuar amb una activitat grupal inclusiva: els escolars van protagonitzar dos coreografies. A l’acte oficial de cloenda es van lliurar els reconeixements als deu centres educatius que han acollit aquest curs les diferents jornades d’Esport Inclusiu a l’Escola. Per completar la jornada, alguns dels estudiants van explicar què ha significat per a ells aquestes jornades dedicades a la inclusió a l’esport i com ha canviat la seva opinió i percepció sobre la discapacitat.

Més notícies relacionades

Filter

Carrera Indot 2023

‘La Cursa de s’Indiot’ supera els 200 inscrits

30 de novembre de 2023
El conseller d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, juntament amb el director insular d’Esports. Javier Bonet,…
Hábitos de vida saludables IDIS

La Llar Eivissa acull unes xerrades sobre ‘hàbits de vida saludables’ per a la tercera edat

13 de novembre de 2023
Avui han arrencat unes jornades sobre ‘Hàbits de vida saludables’ en la Llar Eivissa per…
#Perdras campaña

El Consell d’Eivissa impulsa la campanya #Perdràs per conscienciar sobre els riscos dels jocs d’atzar

11 d'octubre de 2023
La consellera del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, Maria Fajarnés, juntament amb la coordinadora…