Skip to main content
Salut

Notícies

El Consell d’Eivissa impulsa la campanya #Perdràs per conscienciar sobre els riscos dels jocs d’atzar

11 d'octubre de 2023
#Perdras campaña

La consellera del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, Maria Fajarnés, juntament amb la coordinadora del Centre de Prevenció de Conductes Addictives (CEPCA) Belén Alvite i el professor de Batxillerat Artístic de l’Institut Quartó de Portmany, Manolo Matoses, han presentat avui la campanya #Perdràs amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar a la població en general i als menors d’edat i gent jove en particular sobre els riscos que comporten els jocs d’atzar.

Com ha explicat la consellera Maria Fajarnés, coincidint que aquest mes d’octubre, concretament el diumenge 29, es commemora el Dia sense Jocs d’Atzar, “hem volgut fer una crida d’atenció davant una problemàtica social que ha anat en augment en els darrers anys a la nostra illa, especialment entre el col·lectiu juvenil”. Així, s’ha impulsat aquesta campanya en la qual s’ha comptat amb la creativitat d’un grup d’alumnes de segon de Batxillerat d’Arts Escèniques del l’Institut Quartó de Portmany, que han treballat sota l’assessorament i suport del CEPCA, per produir un vídeo de prop de 40 segons on s’exposen les conseqüències socials, econòmiques i psicològiques que poden suposar l’abús dels jocs d’atzar. Fajarnés ha agraït als alumnes, professors i personal del CEPCA “la seua participació en la creació del concepte d’una campanya de la qual ens sentim especialment orgullosos per com s’ha desenvolupat, comptant amb la participació de gent jove, creativa i implicada que, en alguns casos, coneixen de primera mà la problemàtica de les apostes, especialment de les apostes online”.

Alvite ha explicat que aquesta campanya consta de cartelleria, amb més de 300 cartells repartits entre instituts, centres juvenils, biblioteques, centres esportius…, la projecció del vídeo en sales de cinema, i la seua divulgació en mitjans de comunicació i xarxes socials. Amb el lema #Perdràs “el que hem volgut és fer un impacte directe als espectadors, que disposen d’un QR que els dirigeix a una pàgina de la nostra plataforma IDIS on trobaran el vídeo i tota la informació necessària per posar-se en contacte amb nosaltres per demanar ajuda professional”. També poden dirigir-se al telèfon d’atenció directa del CEPCA 971 32 33 35.

El CEPCA ha detectat que, des de la pandèmia, ha augmentat en un 13% l’atenció per problemes derivats de l’abús i addicció als jocs d’atzar entre els joves. Com ha assenyalat Alvite, la facilitat de l’ús de les plataformes online de jocs i la facilitat per accedir a crèdits a través de pàgines web, “fa que els joves no controlin les seues despeses i ens hem trobat casos que han gastat més de 9.000 euros en jocs online el que suposa perdre els seus estalvis i els de la família”. El perfil de l’usuari és d’un home jove d’entre 18-21 anys, que ja treballa o que estudia fora i disposa de diners per dedicar als jocs d’atzar.

Per la seua part el professor Manolo Matoses ha agraït l’oportunitat que ha suposat per als alumnes d’Arts Escèniques de segon de Batxillerat del Quartó de Portmany “treballar en un projecte que té una repercussió social i real tan important, ha estat una experiència fantàstica per ells i estam desitjant veure la resposta del públic”.

Més notícies relacionades

Filter

Carrera Indot 2023

‘La Cursa de s’Indiot’ supera els 200 inscrits

30 de novembre de 2023
El conseller d’Esports del Consell Insular d’Eivissa, juntament amb el director insular d’Esports. Javier Bonet,…
Hábitos de vida saludables IDIS

La Llar Eivissa acull unes xerrades sobre ‘hàbits de vida saludables’ per a la tercera edat

13 de novembre de 2023
Avui han arrencat unes jornades sobre ‘Hàbits de vida saludables’ en la Llar Eivissa per…
Agendas Escolares 23-24

El Consell d’Eivissa edita i distribueix 10.000 agendes escolars per promoure la igualtat, la diversitat i la inclusió

14 de setembre de 2023
Aquestes agendes, realitzades en dues versions, una per a primària i una altra per a…