Informació personal

Nom
Jazz Jennings
Data de naixement
06/10/2000 (22 anys)
Lloc de naixement
Florida del Sud (Estats Units d’Amèrica)
Premis
Trailblazer Joventut (2014)

Biografia

2000

Jennings va néixer a Florida, Estats Units d’Amèrica (EUA), filla de Greg i Jeanette. “Jennings” és un pseudònim, ja que el seu cognom real és “un cognom molt jueu i llarg”. Jazz té una germana, Ari, i dos germans bessons, Sander i Griffen.

2005

A Jennings li varen assignar el sexe d’un home en néixer, però va deixar clar tan aviat com va començar a parlar que era una nena i, tot i que la seua família solia vestir-la   amb roba neutra, volia vestir-se amb roba femenina. Als cinc anys li varen diagnosticar disfòria de gènere, de manera que es va convertir en una de les persones més joves del món documentades públicament per ser identificades com a transgènere.

Als 6 anys, Jennings i la seua família varen començar a aparèixer a la televisió per parlar dels reptes de créixer com a transgènere. La seua història ha estat coberta als EUA per programes de televisió nacionals com 20/20 i The Rosie Show.

2006

Als 6 anys va decidir, amb l’ajuda de la seua família, iniciar oficialment el canvi d’identitat i va començar a donar a conèixer la seua història. Des d’aquell moment ha estat coneguda pels seus vídeos a Youtube, la seua participació a la televisió i per la seua defensa de la comunitat LGBTI.

2007

El 2007 va fundar, juntament amb els seus pares, la TransKids Purple Rainbow Foundation, una fundació destinada a donar suport als nens i nenes trans, i el 2013 els Purple Rainbow Tales, una empresa que ven coes de sirena de goma per recaptar diners per als nens trans. Aquell mateix any Jennings va escriure el llibre I Am Jazz, per a nens i nenes, en el qual descriu el seu trànsit social.

2014

El 2014 va ser nomenada una de les 25 joves més influents d’aquell any per Time. Així, als 14 anys es va convertir en una de les portaveus més mediàtiques del col·lectiu LGTBI.

Juntament amb la seua família, Jazz apareix a la sèrie I Am Jazz, que es va estrenar el juliol de 2015 a TLC TV i ja se n’han emès sis temporades.

2020

Jazz Jennings va parlar sobre la seua lluita amb el trastorn alimentari per afartament compulsiu (trastorn alimentari sever, mortal i tractable) després d’obtenir una “quantitat substancial de pes”.

L’activista transgènere de 20 anys va publicar algunes fotos abans i després, compartint que va guanyar gairebé 45 quilos en poc menys de dos anys.

2021

Jennings té més de 660.000 subscriptors al seu canal de YouTube i més d’1,2 milions de seguidors a Instagram. La seua defensa de la comunitat LGBTI l’ha convertit en una de les portaveus més destacades d’aquest col·lectiu.

Vídeos

Títol: Transgénero a los 11. Jazz Jennings
Duració: 7:55
Idioma: Anglès amb subtítols en castellà

Títol: Jazz Jennings hace una lectura de "Yo soy Jazz"
Duració: 4:34
Idioma: Anglès amb subtítols en castellà

Títol: Jazz, la vida de una niña transgénero | Soy Jazz | TLC Latinoamérica
Duració: 7:19
Idioma: Castellà