Informació personal

Nom
Jaylen Malachi Holt Arnold
Data de naixement
28/08/2000 (22 anys)
Lloc de naixement
Florida (Estats Units d’Amèrica)
Premis
Premi Joventut (2014)
Premi Princesa Diana Llegat (2017)

Biografia

2000

Jaylen Arnold va néixer a Lakeland el 28 d’agost de 2000 i és fill de Howard John Arnold, Jr. i Robin Arnold.

Jaylen pateix la síndrome de Tourette (tics vocals i tics motors bastant greus), trastorn obsessivocompulsiu i síndrome d’Asperger. Va començar a veure símptomes de la síndrome de Tourette quan tenia 2 anys, trastorn obsessivocompulsiu als 4 anys, i se li va diagnosticar la síndrome d’Asperger als 8 anys.

2008

Els seus pares sempre el varen protegir enviant-lo a una petita escola on tothom l’acceptava i el respectava, però quan Jaylen tenia 8 anys va decidir que volia anar a una escola molt més gran. Allà va començar l’assetjament, els seus trastorns varen empitjorar amb l’estrès i els tics es varen fer molt més forts. Durant aquell any Arnold va patir moltes baralles, faltes de respecte i situacions desagradables. S’avergonyia que els altres nens veiessin els seus tics i sabessin que era diferent, per la qual cosa va intentar amb totes les seues forces contenir-los, però no podia: “És com un gran esternut… Es pot aguantar durant uns segons, però després explota molt fort”. Al final Jaylen va tenir tics tot el dia i els altres nens els imitaven.

Poc després, la professora va posar un petit cartell que deia que tenia un problema mèdic, la síndrome de Tourette. La professora va pensar que l’estava ajudant, però encara era més vergonyós per a Jaylen. El seu estat va empitjorar tant que va començar a fer-se mal involuntàriament amb els seus tics. No era la seua intenció, però l’estrès i la sobreestimulació eren tan forts que els seus tics es varen tornar molt durs i violents.

2008

Tot va canviar quan Jaylen va decidir abordar els seus problemes creant un lloc web i publicant vídeos sobre el seu estat. Als 8 anys va decidir adoptar una actitud més valenta després de ser assetjat per la síndrome de Tourette i l’autisme. Armat amb el seu lema Bullying No Way!, es va proposar canviar el món difonent la importància d’acceptar-nos els uns als altres tal com som, defensant que “com més ens entenguem, més estimarem les diferències que tenim i les similituds que compartim”.

2009

Arnold va fundar la Jaylen’s Challenge Foundation, una organització sense ànim de lucre dedicada a promoure la sensibilització i la prevenció de l’assetjament a través de l’educació i el servei a la comunitat. La fundació, que porta el lema Bullying No Way! va ser fundada el maig de 2009, quan tenia 9 anys.

2017

Jaylen va rebre el reconeixement dels prínceps Guillem i Enric d’Anglaterra, que varen assistir a una cerimònia especial celebrada per la caritat del Premi Diana al Palau de Sant Jaume. Una vintena de joves de tot el món que han tengut un “impacte monumental” en la societat han estat els guardonats amb els Legacy Awards.

2019

Més recentment, Jaylen ha dissenyat el currículum del Bully Free Schools Ambassadors Club, una iniciativa que les escoles poden implementar per conscienciar i fomentar l’acció positiva, i que s’està implementant a les escoles de tot el món.

2021

Durant els últims deu anys, Jaylen ha parlat amb més de 185.000 estudiants de vint països, compartint les seues experiències d’assetjament escolar i animant els seus companys a practicar la tolerància, construir l’autoestima i parlar.

Jaylen ha estat acreditat per arribar als estudiants més problemàtics,i molts li han confiat les seues pròpies lluites personals, reconeixent-les i, per primera vegada, adonant-se que tenen el poder de fer canvis dins d’ells mateixos.

Vídeos

Títol: Young man's incredible response to bullying FOX
Duració: 2:59
Idioma: Anglès

Títol: Bullying Q&A with Anti-Bullying Advocate Jaylen Arnold
Duració: 1:59
Idioma: Anglès amb subtítols en castellà

Títol: Anti-Bullying Program by Jaylen Arnold | 2014 World of Children Award Honoree
Duració: 1:23
Idioma: Anglès amb subtítols en castellà