Yousafzai va continuar escrivint per a la BBC i promovent els seus ideals. Després de parlar dels drets que havien estat revocats de les nenes, Malala va fer un discurs públic per recuperar-los. Això la va convertir en un objectiu dels talibans.
L’octubre de 2012, un talibà va assaltar el seu autobús escolar preguntant qui era Malala. Després de saber qui era, l’agressor li va disparar al costat esquerre del cap. Dues noies més també varen rebre l’impacte de bales. A causa de la gravetat de les seues ferides, Malala va ser traslladada ràpidament en helicòpter a un hospital de Peshawar. Allà varen poder extreure la bala i varen poder salvar-li la vida.
La jove, de 14 anys, es va despertar deu dies després de l’atac en un hospital de Birmingham. Malala Yousafzai, després d’operacions i rehabilitació, va sobreviure a l’atac, tot i que el perill no va acabar aquí. Quan va arribar a les orelles dels terroristes, la varen tornar a amenaçar. Però això no va espantar la jove.
L’intent d’assassinat va commocionar la comunitat nacional i internacional en suport de Yousafzai. Mentre es recuperava, va rebre el suport de personalitats com Barack Obama, Ban Ki-moon i Madonna.
Segueix-nos