Skip to main content
Igualtat

Notícies

El Consell d’Eivissa presenta un programa pel 8M dirigit a “persones de qualsevol edat i gènere”

3 de març de 2023

El Consell d’Eivissa ha presentat avui el seu programa d’activitats per al proper 8 de març, Dia internacional de la Dona, que, tal com ha explicat la consellera de Benestar Social i Recursos Humans, Carolina Escandell, “està pensat per a atraure homes i dones de qualsevol edat”, i de què en formaran part conferències, tallers, exposicions i un monòleg a càrrec de la televisiva Valeria Ros.

Les activitats comencen el dilluns 6 de març amb una Conferència titulada “Masculinitats en transformació social cap a l’equitat social i la corresponsabilitat personal a càrrec de l’escriptor Carlos Iván Sambade Baquerin. L’acte tindrà lloc a la seu de la UIB a Eivissa i es podrà seguir també en streaming des de les seus universitàries de Mallorca i Menorca. L’escriptor oferirà un taller de coeducació i corresponsabilitat a les 16.30 a la Biblioteca de l’IES Algarb, a Sant Jordi.

Dimarts, 7 de març, s’inaugura l’exposició “10 dones de 10” a l’Espai Cultural Sa Nostra Sala del carrer d’Aragó d’Eivissa, organitzada pel Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa. Al mateix lloc, el 9 de març Lina Sansano i Neus Escandell oferiran la xerrada “Dones cosidores d’Eivissa”.

El 17 de març, a partir de les 21.30 el Teatre Espanya de Santa Eulària des Riu acollirà el monòleg “Mature” a càrrec de na Valeria Ros. Les invitacions es poden recollir a la quarta planta de la seu del Consell Insular d’Eivissa.

Finalment, el calendari d’actes acabarà els dies 22 i 23 de març amb dues xerrades sobre “Dones escriptores” a càrrec de la poetessa Nora Albert, a l’Espai Cultural Sa Nostra Sala.

Creixem en la igualtat perquè creim en la igualtat

Aquest calendari s’ampliarà amb una activitat a les escoles. Tal com ha explicat la consellera “des del primer moment vàrem detectar que hi havia un retrocés en algunes idees que pensàvem tenir assumides, però en les què és molt fàcil fer passes enrere”. Amb aquest sentit, cada any en el marc del 8M es celebra la campanya “Creixem en igualtat perquè creim en la igualtat” per la que enguany es repartirà als alumnes de primària de diversos centres educatius d’Eivissa un jugaroi col·laboratiu, en aquesta ocasió es repartiran 1.000 puzzles, de la mateixa manera que altres anys es van entregar baldufes o estels.

Més notícies relacionades

Filter

25N Noviembre 2023

L’Oficina de la Dona del Consell d’Eivissa atén 687 víctimes de violència de gènere en 2023

15 de novembre de 2023
L'Oficina de la Dona del Consell Insular d'Eivissa ha atès en 2023 un total de…
Clic. Cuando todo Cambia

Arriba a Eivissa l’obra de teatre ‘Clic. Cuando todo cambia’, amb motiu del 25-N

31 d'octubre de 2023
Aquest divendres 3 de novembre arriba a Eivissa ‘Clic. Cuando todo cambia’, una obra de…
Mesa sobre prostitución

El Consell d’Eivissa acull la primera Mesa de la legislatura contra la tracta de persones amb fins d’explotació sexual

10 d'octubre de 2023
El Departament de Benestar Social, Família i Igualtat, a través de l’Oficina de la Dona,…