Skip to main content
Inclusió

Notícies

Ja es poden demanar les prestacions econòmiques per a majors de 65 anys i per a persones amb discapacitat

22 de setembre de 2023
Ayudas discapacidad para mayores

El Butlletí Oficial de les Illes Balears ja ha publicat les bases per demanar les prestacions econòmiques per a persones majors de 65 anys i per a persones amb discapacitat que siguin residents a l’illa d’Eivissa. Es tracta de dues convocatòries de prestacions del Departament de Benestar Social, Família i Igualtat del Consell d’Eivissa dotades amb 90.000 euros i 180.000 euros respectivament.

Aquestes prestacions econòmiques tenen com a finalitat atendre les situacions de necessitats, per una banda, de les persones majors de 65 anys per poder fer us de la seua llar en condicions adequades i per la seva integració en la comunitat quan aquestes persones beneficiaries no disposen de recursos econòmics suficients per fer-hi front, i per altra, atendre les situacions de necessitats de les persones amb discapacitat per poder fer us també de la seua llar en condicions adequades i per la seva integració en la comunitat quan aquestes persones beneficiaries no disposen de recursos econòmics suficients per fer-hi front.

En el cas de les ajudes per a majors de 65 anys, poden ser beneficiares aquelles persones que tenguin 65 anys o més a la data de presentació de la sol·licitud, que acreditin que s’està residint a l’illa d’Eivissa i que ho ha estat fent durant els darrers dotze mesos abans de la sol·licitud de la prestació i tenir una renda per càpita de la unitat econòmica de convivència igual o inferior a 21.000€.

Pel que fa a les ajudes per a persones amb discapacitat podran ser beneficiàries els menors de 65 anys a la data de presentació de la sol·licitud., que tenguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o ser beneficiari d’una pensió de la Seguretat Social per incapacitat permanent en grau de total, absoluta o gran invalidesa, o ser pensionista de classes passives de jubilació o retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, residents a l’illa d’Eivissa i tenir una renda per càpita de la unitat econòmica de convivència igual o inferior a 21.000 €.

Les necessitats de les persones beneficiaries d’ambdues ajudes han d’estar relacionats amb la rehabilitació, la mobilitat, l’adaptació a la llar i ajudes tècniques.

El termini per presentar les sol·licituds conclou el pròxim 10 d’octubre en el cas de persones de 65 anys i el dia 13 d’octubre en el cas de les persones amb discapacitat i es presentaran al Registre General del Consell Insular d’Eivissa així com també hi haurà la possibilitat d’enregistrar les sol·licituds telemàticament a la pròpia Seu Electrònica, on es poden consultar els documents a omplir.

Més notícies relacionades

Filter

Sa Joveria IDIS

Sa Joveria compleix un any com a centre fonamental en l’atenció a persones en risc d’exclusió social

14 de novembre de 2023
Avui, 14 de novembre, fa un any que el Consell Insular d’Eivissa va obrir les…

El Consell d’Eivissa aprova definitivament la seua Cartera de serveis socials

15 de març de 2023
El Ple del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat avui de manera definitiva el Reglament de…

El Consell Insular d’Eivissa, AIF, ASPANADIF, APFEM, PIMEEF, FEHIF i Fundació Mapfre compromesos amb la integració sociolaboral

14 de març de 2023
Carolina Escandell, Consellera de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa; Alberto Pedro…