Avui, 14 de novembre, fa un any que el Consell Insular d’Eivissa va obrir les portes del centre de baixa exigència provisional Sa Joveria, un servei dirigit a col·lectius vulnerables i que, des del primer moment, han estat a ple rendiment les 56 places del servei havent proporcionat allotjament a un total de 131 persones. La consellera del Departament de Benestar Social, Carolina Escandell, ha felicitat a tot l’equip tècnic i als professionals que varen treballar en la seua posada en funcionament “en un moment de màxima necessitat com va ser la pandèmia de la COVID-19” i ha felicitat també a l’equip d’atenció que s’encarrega del dia a dia “d’un servei que ha demostrat ser fonamental per a Eivissa, per oferir un servei adequat a un determinat perfil, molt complex i necessitat d’atenció, de persones que vivien al carrer i ara tenen un recurs d’habitatge digne”.
Escandell ha recordat que aquest es un “servei provisional” fins que es construeixi el definitiu d’Es Gorg. Sa Joveria és un espai d’allotjament alternatiu i els usuaris, pernoctin o no sempre al centre, es poden beneficiar d’un seguiment social gràcies a programes dirigits a la inserció social i es converteix en un punt de proximitat als col·lectius en exclusió, donant-los atenció durant tot l’any i les 24 hores del dia. La institució insular recorda que un centre de baixa exigència és un servei especialitzat i específic per a aquelles persones sense llar que, degut a la seua problemàtica concreta, no poden ser atesos per un altre servei d’acolliment.
La consellera ha recordat que hi ha que seguir avançant en la millora en els serveis i en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, “i el centre de sa Joveria és una passa important però hem de fer més”, recordant que com cada any des de l’inici d’aquesta legislatura, el Consell Insular d’Eivissa reserva una partida econòmica pel futur centre de baixa exigència d’es Gorg que ha d’executar l’Ajuntament d’Eivissa.
Les persones usuàries de Sa Joveria són derivades per les Unitats de Treball Social dels diferents municipis de l’illa, en coordinació amb el Departament de Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa. El servei ofereix les següents prestacions bàsiques, que s’adapten i consensuen amb cada usuari: allotjament, atenció social, centre de dia, alimentació, higiene, rober, bugaderia i consigna.
La Fundació Samu, encarregada de la gestió del servei, compta amb una coordinadora, una educadora social, una treballadora social, una auxiliar d’infermeria, deu integradors socials, una persona de manteniment, dos de neteja i un servei de seguretat 24 hores.
Segueix-nos